Протестите продължават и през следващите дни
Десети ден продължават протестите на животновъдите от Пловдивско, които затварят всеки ден Подбалканския път между Карлово и Казанлък.

От 09:00 до 10:00 часа десетки фермери отново затвориха участъка и спряха автомобилното движение. Те споделиха, че до момента нито една държавна институция не е откликнала на исканията им.

Трети ден на протест: Животновъди блокират Подбалканския път

"Нашите протести продължават, но за жалост никой не ни обръща внимание. Дали ще имаме редовен или служебен кабинет е без значение.

Техните заплати си вървят, но не и работата им. Подкрепа имаме от кмета на Павел Баня", сподели животновъдът Тодор Диклиев. Той допълни, че днес предстои протестиращите да се срещнат официално със заместник-кметовете на Карлово. Срещата е планирана за 14:00 часа следобед, съобщи Диклиев.   

Протестите продължават и през следващите дни. Припомняме, че протестните действия на животновъдите започнаха преди десет дни с опъването на символичен палатков лагер, разположен край Подбалканския път София-Бургас на източния вход за Калофер.

На символичния протест се събраха над 20 животновъди и опънаха палатки, над които развяха национални флагове. Протестиращите настояват да бъдат променени нормативните разпоредби, които ограничават пашата на животни в териториите, попадащи в границите на Национален парк "Централен Балкан".

Животновъди блокираха Подбалканския път (ВИДЕО)

Според фермерите въведените ограничения засягат животновъдството в цяла Централна България и застрашават сектора, като ще доведат най-малко до намаляване на броя на отглежданите говеда и овце.

Протестиращите са изпратили писма до Министерството на земеделието и храните и Министерството на околната среда и водите, в които са изложили проблема и своите искания за решаването му.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Пресиана Вълканова, БТА