Депутат: Вътрешният министър да поеме случая с убийството на Татяна Стоянова
Депутат: Вътрешният министър да поеме случая с убийството на Татяна Стоянова / снимка: 24chasa.bg

Народният представител от БСП Димитър Димитров и представители на партията осъдиха жестокото убийство на шефа на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова. Депутатът от Пазарджик настоя лично министърът на вътрешните работи да поеме случая.

"За мен това е шок и много сериозен удар, който поставя отново въпроса доколко държавата е в състояние да наложи правила да не може по такъв начин да се разрешават проблеми. Няма оправдание за подобен брутален акт. Той по нищо не се различава от терористичния акт във френската столица. Актове като този тероризират хората", заяви Димитър Димитров.

Той е поставил пред областния управител въпроса за гарантиране сигурността на гражданите, както и необходимостта от монтиране на камери по улиците в Пазарджик.
"Такова брутално и показно убийство в Пазарджик не е извършвано. То е извършено с умисъл, то е добре подготвено и може би дълго време планирано. Този, който е извършил престъплението, е имал усещането, че е над закона, че липсва държавност и държава.
След това убийство значи ли, че всеки, който работи в администрацията и си изказва мнението по различни въпроси, е заложник да получи определен брой куршуми, да бъде застрелян по такъв начин", каза още Димитър Димитров.