Първи коментар на министъра на вътрешните работи след скандала с обиските в пловдивска дискотека. Иван Демерджиев отговори и на призивите за оставка на директора на полицията в Пловдив, след като от Българската асоциация на заведенията заплашиха с протести, ако няма наказани по случая с проверката за наркотици в клуба.

Съблечени голи: Клиенти на заведение в Пловдив се оплакаха от полицията (ВИДЕО)

Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че първо ще провери проведената акция на пловдивската полиция и след това ще коментира. Запитан дали ще иска оставки на полицаи, той отговори: „Преди да приключи проверката нищо няма да искам, така че изчакайте да приключи”, предаде NOVA.

Междувременно от бизнеса излязоха с остра реакция за случая. От Асоциацията на заведенията втвърдиха тона, настояха за оставки на полицейски началници и обявиха, че готвят протести срещу полицейския произвол.

Шефът на МВР-Пловдив: Няма превишени полицейски правомощия при проверки в заведенията

Припомняме, че преди дни се състоя безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив. Полицията затвори за пет часа нощно заведение. Клиентите се оплакаха, че са били унижени, като са съблечени чисто голи, преди да бъдат пуснати от органите на реда да си тръгнат.