Дават за осиновяване кутретата, използвани за боеве в Пловдив
Дават за осиновяване кутретата, използвани за боеве в Пловдив / Guliver/Getty Images
Дават за осиновяване кутретата, използвани за боеве в Пловдив
90888
Дават за осиновяване кутретата, използвани за боеве в Пловдив
  • Дават за осиновяване кутретата, използвани за боеве в Пловдив

25 от общо 49-те кучета, използвани за боеве в Пловдив, ще бъдат дадени за осиновяване. Това съобщи кметът Иван Тотев по повод на акцията на полицията в града под тепетата през почивните дни, в която в производственото хале на фирмена база на ул. "Георги Бенев" беше разкрита незаконна арена за боеве с животни.

Откритите мъжки и женски кучета от породата питбул се намират в Зооветеринарния комплекс в Пловдив. По думите на зам.-кмета Розалин Петков, те не са агресивни и след разпореждане на Прокуратурата, малките кутрета от тях ще могат да намерят дом и стопани.

Криминалисти разкриха незаконни боеве на кучета в Пловдив

При акцията на полицията бяха задържани двама мъже - 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син. Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани сериозни наранявания.

В помещението с професионално изградена арена за кучешки боеве е имало следи от кръв. В близост била изградена ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

Кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Според запознати, залозите при кучешките боеве са вървели между 1000 и 6000 лева.