Дават терените на Парашутния полк на победител в спорен конкурс
Дават терените на Парашутния полк на победител в спорен конкурс / netinfo

Пловдивското дружество “Дриймвил” да получи 60 декара за жилищно застрояване на терените на бившия Паршутен полк като победител в обявения конкурс, ще гласува на днешната си сесия пловдивските общински съветници. Срещу това инвеститорът се задължава да изгради инфраструктура за 16,4 млн. лева и 17 000 кв.м. озеленяване в срок от 2 години и половина. Единствената парична вноска, която ще получи общината е 20 000 лв.

Има политическо решение групата на ОДС да подкрепи сделката, каза съветникът Александър Николов. Според арх. Атанас Недевски от ССД няма място за притеснение, че тя ще бъде атакувана в съда от декласирания “Консорциум за изграждане на зона за отдих и култура”, въпреки че той е предложил 6,6 милиона лева кеш за общината, както и до 100 апартамента за нейния фонд. Две комисии и всички юристи са категорични, че пороците в документацията на отхвърления кандидат, са неопровержими, посочи Недевски.

Петимата съветници от ВМРО вероятно ще гласуват “въздържал се”, каза техният председател Камен Шишманов. Като член на конкурсната комисия той единствен подписа с особено мнение протокола за избор на “Дриймвил” за победител. Според Шишманов комисията няма право да декласира несравнимо по-добрата за общината оферта, след като я е допуснала до участие в конкурса и да внася за одобрение от Общинския съвет по-лошото финансово предложение

От левицата заявиха, че съветниците й ще гласуват по съвест, но само Пенка Калинкова/БСП/ декларира, че е за обявяването на нов конкурс заради порочността на настоящия.