Дават стадион “Пловдив” на Търев, но не съвсем
Дават стадион “Пловдив” на Търев, но не съвсем / netinfo
Общинският съвет ще определи концесионер на стадион “Пловдив”, макар че за собствеността на комплекса до Гребната база все още има юридически спор между общината и държавата.

В две последователни решения на днешната си сесия съветниците ще гласуват първо стадионът да бъде отдаден за 30 години на Консорциум “Стадион “Пловдив” и второ - да бъде прехвърлен безвъзмездно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на общината.

До взаимноизключващите се предложения се стигна заради опасността консорциума, зад който стои настоящият бизнесмен и бивш лекоатлет Атанас Търев, да заведе дело за пропуснати ползи срещу Общинския съвет, обясниха съветници. Консорциумът предложи 24,1 млн. лева инвестиции и още през ноември безапелационно спечели конкурса, в който участва и ПФК “Локомотив Пловдив”. Победителят може да осъди местния парламент за това, че в законовия тримесечен срок не се е произнесъл по обявяването на спечелилия концесионер.

Според юристи обаче консорциумът няма да може да влезе във владение на съоражението. Причината е, че акт за собственост на стадиона има и държавата. Очаква се областният управител да спре решението за концесията, защото държавата все още не е прехвърлила собствеността на общината.