#ДАНСwithme и на  Бузлуджа
#ДАНСwithme и на Бузлуджа / Sofia Photo Agency, архив

С червени торби боклуци ще бъдат изпратени към Бузлуджа социалистите от Пловдив.  Организаторите  на протестите призовават всички пловдивчани, които са недоволни от управлението на България и искат оставка на кабинета Орешарски, да носят червени торби с боклук на вечерния протест този  четвъртък  (25 юли).  Идеята е, след като протестното шествие тръгне от пл.”Стефан Стамболов”, да мине през централата на градския съвет  на БСП в Пловдив на ул.’Кръстю Пастухов”, пред която да се оставят събраните торби с боклук.  За пловдивския протест в четвъртък също се обсъжда идеята да се изработи и достави специален ковчег и по този начин недоволните пловдивчани да покажат отношението си към Българската социалистическа партия.

Протестиращите от Пловдив и други градове в стараната обсъждат идеята и за организирана екскурзия до Бузлуджа, където в края на тази седмица ще се проведе Националния събор на левицата. Червени активисти от всички краища на България ще започнат да се събират още на 26 юли, но честванията на 122-ата годишнина на организираното социалистическо движение в България, ще бъде в събота на 27 юли в местността „Историческа поляна” под върха.

В Пловдив тази вечер ще бъде обсъдена възможността за организирано извозване на всички желаещи да осуетят празника на социалистите и да изкажат протеста си срещу случващото се в Бълагрия. Има готовност за осигуряване на автобуси от една транспортна фирма, подкрепяща протестите, разбра Дарик.  Желаещите да изивкат „Оставка” от Бузлуджа ще си разделят единствено разходите за гориво.

Във връзка с това се очаква протестиращите от София и Пловдив да координират действията си тези дни.