Даксон остава в Локо Пд
Даксон остава в Локо Пд / Gong.bg

Звездата на Локомотив Пловдив Даксон да Силва със сигурност остава при „смърфовете" поне до края на сезона. Бразилецът пристигна днес в Пловдив и придружаван от мениджърите Педриньо и Кузман Маринков се появи на Лаута.

След близо едночасов разговор с Едуард Ераносян, реши да отхвърли офертата на Черноморец и да продължи да носи чернобялата фланелка. Финансовите параметри по изтичащия през 2011 година договор на Даксон са завишени, научи Гонг, но не това е изиграло основна причина, за да вземе решението.

„Оставам най-вече заради феновете, защото знам, че ме обичат. Никога не съм искал да напускам Локомотив, но досегашната обстановка в клуба не ми харесваше. Когато дойдох в България Локомотив бе в А група и аз искам да играя в Локомотив само ако е в елита. С Ераносян се разбрахме бързо и се радвам, че оставам в любимия ми клуб, защото обичам да нося чернобялата фланелка,", коментира Даксон.

Най-добрият футболист на „смърфовете" в последните години остава апетитна хапка за българските грандове. Той коментира възможността в близко бъдеще да смени клубната си принадлежност. „Само чета по вестниците, че различни отбори се интересуват от мен, но освен Черноморец, никой не извади оферта и не се свърза лично с мен. Предполагам, че някой ден ще играя в европейските турнири, но сега желанието ми е да изпълня договора си с Локомотив", завърши бразилецът.