„Дакота“ с официална премиера в Пловдив
„Дакота“ с официална премиера в Пловдив / netinfo
„Дакота“ с официална премиера в Пловдив
81761
„Дакота“ с официална премиера в Пловдив
  • „Дакота“ с официална премиера в Пловдив

С официалната премиера на представлението „Дакота“ пред пловдивска публика продължава днес „Сцена на кръстопът“. Спектакълът е по пиесата на  известния испански драматург  Жорди Галсеран . Творбата му е един от най-поставяните текстове в цял свят още с излизането си преди 20 години, а сега се играе в България за първи път.

За режисьора Владимир Пенев е истинско предизвикателство да  интерпретира такъв текст на театрална сцена и точно с една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър. Това са Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов, които играят заедно с Александра Василева.

Представлението е от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Музиката е на Калин Николов, а преводът на Нева Мичева. Съвместна прокудкция на Стаиричен театър "Алеко Константинов" и "Three Bears Entertainment Ltd"

(Чуйте повече за спектакъла от Владимир Карамазов)

Главният герой в „Дакота“ работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете. Неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере, къде свършват сънищата и откъде започва истината.