/ Дарик Пловдив
В изключителни болки живее 12-годишният Георги Атанасов от Кричим при всяка своя стъпка. От известно време, за да върви, той използва патерици. Причината е, че расте малко по-бързо от нормалното.

Дарик Пловдив

Заради това костите на бедрата му не издържали на натоварването, което трябва да носят. На детето му предстои операция в Турция, но 40-те хил. лв. за лечението са непосилни за семейството му.
 
Не е ясно от какво се причинява болестта. Според статистиката, от това състояние страдат предимно момчетата. Диагнозата е „Епифизиолиза“, разказва майката Евелина Атанасова.

Преди две години съпругът ѝ починал в автомобилра катастрофа. Така Евелина и Георги останали без опората му. Оттогава жената се бори сама за оцеляването на семейството и спасяването на семейния бизнес. По думите ѝ, Георги е заплашен от пълна инвалидизация, ако не бъде опериран. 
 
След консултация с лекари у нас майката се консултирала и с турски медици. След това завела сина си на преглед в Истанбул при проф. д-р Салих Марангьоз. Там му бил направен ядрено-магнитен резонанс и била поставена диагнозата „Двустранна епифизиолиза на бедрена глава”. 
 

Лекарят препоръчал да се направи операция и от ляво, и от дясно с „ин-ситу” фиксация с винтове. Впоследствие ще бъде направена корективна остеотомия вляво, за да се коригира деформацията и да може детето да продължи да ходи.
 
За да се случи това Евелина Атанасова трябва да събере 40 000 евро. Толкова ще струва лечението в истанбулската клиника. Тази сума обаче е непосилна за нея и затова тя моли за помощ.

Разкрита е и дарителска банкова сметка: 
 
РайфайзенБанк
IBAN
BG03RZBB91551010805299
BIC
RZBBBGSF
Георги Стоянов Атанасов