Чомаков: Фондът продължава да работи за либийските деца
Чомаков: Фондът продължава да работи за либийските деца / netinfo

Международният фонд за подпомагане на заразените от СПИН либийски деца ще продължи да работи до финализиране на целия процес свързан с лечението на децата, доизграждане и оборудване на болницата в Бенгази и подготовка на персонала. Това каза пред Дарик радио кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков, който е член на Управителния съвет на фонда.

Той припомни, че двете цели на Гражданското сдружение за развитие на българо-либийски отношения, чийто председател също е Чомаков, са именно подпомагане на болните деца и изграждане на специализирана болница. Именно българо-либийското сдружение постави въпроса за първи път по този начин и в България и в Европа и той бе възприет и от фонда и от Европейския съюз, допълни кметът на Пловдив.

Ако се наложи Сдружението има готовност да помогне на сестрите, които днес пристигнаха в България и бяха помилвани с Указ на президента, заяви Чомаков.

Сашка Пушкова попита кметa на Пловдив Иван Чомаков, откъде е научил новината за пристигането на медицинските сестри в България?