Иван Илчев разказва пред водещата Искра Койчева за чистия шоколад без добавки
Иван Илчев разказва пред водещата Искра Койчева за чистия шоколад без добавки / фото: Петър Тодоров
Иван Илчев за шоколада без добавки
95172
Иван Илчев за шоколада без добавки
  • Иван Илчев за шоколада без добавки
Семейната компания на Иван Илчев от Пловдив произвежда истински натурален шоколад без изкуствени добавки. В производството му не се използват млечни продукти.
 
Casa Kakau е и първата българска компания, предлагаща 100% натурален шоколад за пиене, произведен само от какаови зърна от Еквадор и нерафинирана тръстикова захар. Последният продукт, който е нов дори и за Европа, е чай от какаови зърна с различни вкусове.
 
„Натуралният шоколад се произвежда по технологията „bean to bar“ /от какаовите зърна до блокчето шоколад/“, заяви в ефира на Дарик Иван Илчев.
 
„Историята ни започва през есента на 2015 година, когато със съпругата ми решихме да приготвим домашен шоколад от какаови зърна за нашия син. Той е със силна хранителна алергия, затова шоколадът трябваше да бъде без мляко и животински продукти, без лецитин, без глутен, без подобрители, консерванти и стабилизатори.

Шоколадът се получи много успешен и решихме да споделим оригиналната семейна рецепта с повече хора, които се стараят да се хранят здравословно и пълноценно“, разказа още мъжът, който подчерта че в тяхното производство никога не са използвани млечни продукти.
 
Още за шоколадовите изкушения чуйте от аудиото