Четирима изгоряха в кола на АМТракия
Четирима изгоряха в кола на АМТракия / снимка : Виктор Кадири /

Четирима души, сред които и дете,  са  изгоряли в автомобил „Пежо 206"  на автомагистрала „Тракия" при катастрофа на 115-ти километър. Трагедията се е разиграла около 13,30 ч на 3-4 километра от ресторант "Хепи" преди Пловдив.

Самоличността на четирите жертви, за които се предполага, че са семейство, все още се установява. Единият от напълно овъглените трупове е на 5-6-годишно дете, казаха пожарникари. Участъкът на автомагистрала "Тракия" от София до Пловдив ще остане затворен до 16, 45 ч. , а автомобилните колони се пренасочват по обходния маршрут през Цалапица и от там - по първокласния Пазарджик - Пловдив

Колата, която се е движила в посока Пловдив, се е възпламенила при удар с Волво със софийска регистрация. Катастрофата е станала малко след 13 ч.  Предполага се, че при удара Пежото е било спряно в аварийната лента вдясно и Волвото, помитайки го отзад, го е изтласкало в мантинелата вляво, при което колата е избухнала в пламъци. Няма данни изгорелият автомобил да е бил с газова бутилка. Според свидетели не е имало взрив.

Младият мъж, шофирал Волвото, съпругата му, едногодишното им дете и още една жена са откарани в Университетска болница, но са изписани. Двете жени са с леки контузии, а бебето е невредимо, каза пред Дарик директорът на болницата доц. Илия Баташки.

В момента се извършва оглед на мястото на зверската катастрофа и се установяват причините, довели до сблъсъка.