”Червените стрели“ идват
”Червените стрели“ идват / netinfo
Демонстративната група на кралските ВВС на Великобритания ”Червените стрели“, която ще участва в 6-ия Международен авиационен фестивал ”Небе за всички“, ще кацне днес на летище Пловдив. Английският екип ще представи програмата си с 9 изтребителя ”Хоук“.

За участие в авиошоуто вече пристигнаха асовете от демонстративната група на френските ВВС ”Patrouille de France”, които летят на изтребители ”Алфа джет“. По време на 6-ия Международен авиационен фестивал ”Небе за всички“ ще бъдат показани европейският изтребител ”Юрофайтер“ и шведския ”Грипен”, с качествата на който зрителите ще могат да се запознаят в специален тренажор.

Очаква се на авишоуто да присъстват президентът Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев и членове на дипломатическия корпус. През двата дни на въздушните демонстрации – 5 и 6 септември, ще има осигурен безплатен превоз и в двете посоки. Автобусите ще тръгват от 8,30 часа от спирката срещу автогара ”Юг“ и ”Тримонциум“, и ще се движат, докато има желаещи. По маршрута рейсовете ще спират пред ВСИ и срещу Мебелна къща. Осигурени са достатъчни площи за паркиране в близост до летище ”Пловдив“, съобщават още организаторите на авиошоуто.