Частицата от Светия кръст остава в Пловдив и утре
Частицата от Светия кръст остава в Пловдив и утре / netinfo

Пловдивските архиереи отправиха молитва за скорошното завръщане на българските медици пред частицата от Светия Кръст, която вече трети ден е в Пловдивската митрополитска църква “Света Великомъченица Марина”, каза за Дарик протосингелът на пловдивската митрополия архимандрит Антоний. Църквата всякога се моли за чедата си зад граница, които са в плен и са онеправдани. Помолихме се правдата да възтържествува и Бог да вразуми тези които съдят нашите медицински сестри и да направи така, че скоро да ги видим у нас, допълни архимандритът.

Той съобщи, че атонската реликва ще остане още един ден в града под тепетата. Светинята ще бъде изпратена утре на обяд, след като приключи службата в храма, която ще бъде отслужена от Негово Високо Преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай. Тъй като видяхме, че има много хора, които искат да се поклонят на Животворящия кръст, помолихме игумена на атонския манастир Кирил да удължи отсаването на частицата с още един ден, допълни архимандрит Антоний.

В продължение на денонощия пловдивчани чакаха търпеливо реда си, дори и в малките часове, за да се докоснат до светогорската реликва и мощите на св. Марина, които също са изложени в митрополитската църква. Много болни и инвалиди също дойдоха от различни места на България, надявайки се на чудо и изцеление. Частицата от Светия кръст дойде в Пловдив от скита "Св. Николай" на манастира Кутлумуш в Света Гора за храмовия празник на църквата “Св. Великомъченица Марина”.