Чакат под дъжда за БУЛСТАТ
Чакат под дъжда за БУЛСТАТ / Darik news

Собственици на фирми и граждани са принудени да чакат на опашка под открито небе пред новата сграда на Агенцията по вписванията в Пловдив на ул. „Стефан Веркович” №3 в квартал „Капана”. Репортерска проверка установи днес, че опашка от 50 души стои под дъжда, докато само една служителка обслужва клиентите.

Гражданите са принудени да заплащат по 2 лева за паркинг на час и да чакат минимум 3 часа, за да се регистрират по БУЛСТАТ, а някои са излезли в отпуск за да си свършат работа.

Причината за опашката е липсата на помещение, което да бъде превърнато в чакалня, въпреки че сградата е чисто нова и е избрана за Агецията по вписванията с нарочен търг за помещения под наем. Службите БУЛСТАТ и "Имотен регистър" трябва да бъдат разположени заедно с 12-те съдии по вписванията в седем помещения на партера на сградата, а в подземието са събрани архивите, които трябва да се пазят между 50 и 100 години.

До обяд заработиха още две служителки в БУЛСТАТ, които са командировани от София по изричната молба на регионалния директор Ненчо Козинаров, научи Дарик радио.