Български проект с международно признание
Български проект с международно признание / JCI

На специална церемония в Тампере, Финландия, в рамките на Европейската конференция на Международната младежка камара (Junior Chamber International – JCI) бяха отличени най-добрите проекти на организацията за изминалата 2015 година.

В категория „Най-добър национален проект“, измежду кандидатурите на 37 държави, почетното първо място получи проектът на JCI България „100 за 100“. Неговата цел е да даде възможност на организации и хора, имащи нужда от техника за осъществяване на своята дейност в социалната сфера, да получат такава от организации и хора, имащи желание да им я дадат безвъзмездно. В първите два етапа на реализация на проекта бяха дарени 150 компютъра. Като част от проекта предстои да бъде създадена специална онлайн платформа, която да свързва нуждаещите се от компютри и друга офис техника социални и образователни институции с имащи желание да извършат подобно дарение хора и организации.

Наградата бе връчена на президента и вицепрезидента на JCI България - Ана Николова и Петър Дяксов от президента на JCI - Паскал Дике от Нигерия и изпълнителния вицепрезидент на JCI за Европа - Джеф Хендрикс от Белгия.

На церемонията присъстваха близо 2000 делегати от повече от 40 държави от цял свят. За пръв път JCI България получава такова високо международно отличие.

Български проект с международно признание
netinfo