/ БГНЕС
Българската жена все повече се грижи за здравето си. Това заяви за Дарик д-р Даниел Ставрев - акушер-гинеколог в Университетската специализирана акушеро-гинекологична болница "Селена" в Пловдив. По думите му, все повече млади жени не пропускат своите профилактични прегледи.

Повечето тях са изключително наясно кога и през колко време трябва да посещават гинеколога си и това ни дава възможност да диагностицираме много от заболяванията в доста ранен стадий“, коментира лекарят.

Над 2200 бебета, 30% от които чрез ин витро процедури, са се родили през изминалата година в болница "Селена". Лечебното заведение, което е на трето място в страната по раждаемост, разполага с една от най-модерните апаратури и отчита едни от най-успешните резултати в България  по отношение на бебетата, родени чрез т.нар. асистирана репродукция, разказа още д-р Даниел Ставрев.

Какво задължително трябва да наблюдават представителките на женския пол по отношение на здравето си, когато са на 20, 30, 40, 50 или повече години, кои са задължителните профилактични прегледи и кои са ендоскопските операции, които помагат за забременяване и без ин витро? - чуйте от интервюто с д-р Ставрев в програмата на Дарик радио от Пловдив след 10 часа.