тай чи
тай чи / netinfo
Нова зала за обучение в китайското бойно изкуство Тай Чи отваря врати в Пловдив. Желаещите да се обучават в стила от семейството на Ушу ще могат да правят това на ул. “Колю Фичето” 7А (до СОУ “Хр. Г. Данов”).

Залата е просторна, с площ над 150 кв. м. и оборудвана с всичко необходимо за качествена тренировка. Идеята на създателите е мястото да се превърне в привлекателен център за всички, които се интересуват от китайски бойни изкуства, здравословни практики, калиграфия, китайски език, музика, методи за здраве и китайска култура и традиция.

тай чи
netinfo

Учителите в новата зала са посветени в традициите на Изтока и са готови да предадат знанията си в областта на бойното изкуство и методите за здраве. Това са директорът на Бизнес Център “Пловдив” на “Алианц Банк България” АД Димитър Тончев, музикантът Максим Илиев и професионалистите  Станислав Багалев и Марин Мазнев, които се занимават с вътрешни бойни изкуства винг тчун и тай чи. Четиримата се завърнаха скоро от Китай, където по покана на Международната Асоциация по Ян Тай Чи присъстваха на откриването на централата по Тай Чи в 6 милионния град Кунмин. Това е най-популярният стил в света, който се практикува от над сто милиона души. Събитието е уважено от граднмайстори на стила от цял Китай, гости и участници от 15 страни.

тай чи
netinfo

Откриването на съоръжението в Пловдив съвпада със световния ден на Тай Чи, който се отбелязва днес с открита практика на пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина от 10:00 до 13:00 часа. Всеки, който желае може, не само да гледа демонстрациите, но и да се включи свободно в тях.

тай чи
netinfo