БСП сезира прокуратурата за апартамента на Писков
БСП сезира прокуратурата за апартамента на Писков / netinfo

Прокуратурата ще бъде сезирана да провери случая с общинското жилище от фонд “Резервен”, което е дадено на заместник кмета Константин Писков. Жалба ще подаде червеният съветник Тодор Кръстев. Според него жилището е дадено незаконно без решение на Общинския съвет само със заповед на кмета Иван Чомаков. Кметът може да подпише настанителна заповед като тази на Писков, но  в извънредни случаи, когато е станало природно бедствие. Допуснато е и друго нарушение според Кръстев, а то е, че жилището на Писков е два пъти по-голямо отколкото се дава в други случаи.

Съветниците отхвърлиха предложението на Писков днес, с което се искаше прехвърляне на 5 новопостроени  жилища от общинския  фонд “Жилища за продажба” във фонд “Резервен”.

В специално изявление до медиите заместник кмета Константин Писков заявява, че няма нищо срамно, нито незоканоосъобразно като заместник кмет да получи жилище с оглед числеността на семейството му и нуждата му от такова.  Той посочва, че когато се предоставят общински жилища на прокурори, съдии, служители на РДВР, спортисти и артисти това се приема за нормално, а когато служител на администрацията получи такова, се превръща в сензация.

Изявлението на Писков може да чуете в прикачения звуков файл.