БСП против продажбата на светофарите
БСП против продажбата на светофарите / netinfo

“Против” приватизацията на общинската фирма “Сигма”, която стопанисва светофарните уредби, ще гласува на утрешната сесия на Общинския съвет групата на левицата, обявиха съветниците от БСП Пенка Калинкова и Тодор Кръстев. Предложението да се подгови конкурс за продажбата на 100% от капитала й е на председателя на Надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация/ПОАП/ и на групата на СДС Ангел Пописаков, според когото светофарните уредби в града не се поддържат добре. Пописаков се мотивира и с изчерпването на годишния план за работа на ПОАП.

Фирмата, която стопанисва 93 градски светофара, е част от управленския инструментариум и трябва да остане общинска собственост, макар че не акумулира големи средства за бюджета, смятат от БСП. Според съветниците от левицата сигнализацията в града може да се подобри не чрез приватизация, а чрез по-добър мениджмънт.

Вносителят на предложението за приватизация Ангел Пописаков не отговори откъде потенциалният купувач ще печели пари, за да ги влага в поддръжката на светофарите. Това не е наша грижа, а на инвеститора, каза Пописаков. Съветници от левицата обясняват опита за продажба с апетити към фирмената сграда на ул. ”Христо Г. Данов”, която е с право за надстрояване.