БСП: ПОАП да се закрие
БСП: ПОАП да се закрие / netinfo
Кметът на Община Пловдив Славчо Атанасов да спре изпълнението на решението на НС на ПОАП за прекратяване на приватизационния договор за Градски транспорт и  да го внесе за обсъждане в Общински съвет Пловдив, членовете на съвета да подадат оставка, а ПОАП да се закрие, настояват от Коалиция за Пловдив.

Решението на Надзорния Съвет на Пловдивската общинска агенция по приватизация от 08.07.2008 г. за прекратяване на договора за приватизация на „Градски транспорт – Пловдив” АД лишава гражданите на Пловдив от модерен и екологичен транспорт, се казва в специална декларация на Коалиция за Пловдив, изпратена до всички медии.

Според социалистите Надзорния съвет се е превърнал в политически орган и оказва натиск върху бизнеса на града в полза на активисти на ГЕРБ.

Замисленото прекратяване на договора ще върне овехтелите и неподдържани автобуси - собственост на хора, чийто манталитет е не да превозват, а да „извозят” гражданите на Пловдив, категорични са от БСП. При разваляне на сделката Община Пловдив трябва да възстанови преведените от купувача 5млн. 128 хил.