БСП – Карлово призова Найденов и Четинов да подадат оставки като общински съветници
БСП – Карлово призова Найденов и Четинов да подадат оставки като общински съветници / снимка: cross.bg

БСП – Карлово призова Найден Найденов и Стоян Четинов да подадат оставки като общински съветници. Това се казва в решение на общинското ръководство на партията, разпространено късно снощи.

Вчера бившият кмет на общината Найден Найденов обяви, че отива в АБВ, а общинският съветник Стоян Четинов напусна Столетницата още през март, за се присъедини към формацията на президента Георги Първанов.

„Действията на Найденов са недостойни в политически план  и укорими в морално отношение... Единственото морално действие, което Найденов, заедно със Стоян Четинов трябва да направят, е да подадат оставка като общински съветници в Общински съвет - Карлово, тъй като и двамата са избрани в пропорционална листа, с гласовете на БСП“, се казва в писмо на общинския съвет на партията, разпространено снощи.

В документа карловските социалисти обявяват, че е взето решение да се прекрати членството на  Найденов в партията, защото „напускането на партията не става с открити писма или през медиите, а в коректно заявено желание пред партийните органи“.

От БСП - Карлово твърдят още, че Найден Найденов като член на социалистическата партия не е възразявал срещу водените от партията политики.

В открито писмо до медиите вчера на обяд Найден Найденов и още 11 младежи членове на БСП в Карлово заявиха, че напускат партията и преминават в АБВ.

„Странно как от БСП изключват човек, който вече ги е напуснал. Няма да подавам оставка като общински съветник, защото тези хора, които сега ме изключват, нито са ме предлагали, нито са ме избирали за съветник“, коментира пред Дарик инж. Найденов.

Стоян Четинов също потвърди пред Дарик, че няма да подава оставка като общински съветник. "Ще обмислим дали да напуснем групата на Левицата в Общинския съвет и да създадем нова група", уточни той.