БСП иска от кмета къса и дълга програма за управление
БСП иска от кмета къса и дълга програма за управление / netinfo

Ако БСП реши да влезе в управлението на града, ще поиска от кмета Славчо Атанасов няколко конкретни неща, касаещи подобряване на работата на общината. Това заяви шефът на групата общински съветници от коалиция за България Николай Радев след среща с председателя на общинския съвет Илко Илиев.

За постигане на евентуално коалиционно споразумение с ВМРО от левицата ще настояват градоначалникът да им представи краткосрочна и дългосрочна програма за управлението на града с конкретни срокове, отговорници и начини на финансиране. Късата програма трябва да обхваща период от една година, а дългата – следващите три години до края на мандата, уточни Радев. Той каза още, че от БСП ще настояват и за промени в работата на Общинския съвет. Според него професионалните дейности трябва да бъдат прехвърлени в комисиите. Предложенията за решения трябва да бъдат изпращани предварително на съветниците по електронен път, а публичността в работата на комисиите да се разшири, като заседанията бъдат излъчвани директно по интернет и на тях бъдат допускани журналисти.

Сега имаме шанс да докажем, че можем да работим за развитието на града, и ако не го направим, ще загубим почвата за следващите местни избори, призна Николай Радев.

С Илко Илиев се срещнаха и съветниците от ССД Атанас Недевски и Владимир Кисьов. По-късно вторият обясни, че двамата са настояли пред Илиев за “инвестиции, инвестиции и пак инвестиции”. Хората на Софиянски заявиха, че не правят опити да се намърдат във властта и не са правили договорки за постове. Те обаче си оставиха вратичка, като казаха, че ще подкрепят всички модерни решения за прогреса на града.

Малко преди обяд в общината се появи и бившият кмет на “Южен” Александър Долев. На репортерския интерес той отговори, че не е дошъл да става заместник-кмет, а да се види с приятелите си от ВМРО.