БСП атакува на 3 фронта Агенцията за приватизация
БСП атакува на 3 фронта Агенцията за приватизация / снимка на Виктор Кадири
БСП ще сезира прокуратурата и е възможно да заведе дело срещу Пловдивската общинска агенция за приватизация /ПОАП/ заради отказ да предостави документи на заместник - председателя на Общинския съвет Ангел Петров, заяви колегата му от левицата Тодор Кръстев. Във връзка с казуса “Градски транспорт” Петров е поискал да му бъдат изпратени всички протоколи от заседанията на Надзорния съвет, касаещи взетите решения по приватизационни процедури и следприватизационен контрол от началото на 2005 година, както и решения и кореспонденция между ПОАП и участниците в приватизационни процедури, по които има задължения за извършване на инвестиции. Съветникът обаче не е получил документите.

БСП, която за пръв път няма представител в Надзорния съвет на агенцията и преди дни атакува с декларация ПОАП заради казуса с купения от червения съветник Ангел Батаклиев “Градски транспорт”, сега се закани да внесе официално предложение за закриване на ПОАП. Това ще стане на някоя от първите сесии след лятната ваканция, уточни председателят на червената група Николай Радев. Той посочи, че годишната издръжка на агенцията е около 200000 лева, а отначалото на годината няма нито една сделка или подготвено предложение за продажба.

Според БСП приватизаторите “работят изключително завоалирано, задкулисно, некомпетентно и в интерес на една - две партии от сегашната коалиция”.

Агенцията не е отказвала документи на Ангел Петров, въпреки огромния им обем, обещали сме му пълно съдействие и сме го поканили да чете архивираните книжа в агенцията, каза изпълнителния директор на ПОАП Чавдар Марев. Той отказа да коментира заканите за закриване на агенцията като ги окачестви като “политически” и “неоснователни”.