Бракониери застреляха край Хисаря 7 диви прасета, като 6 от убитите животни са били бременни. Оказа се, че в това е замесен и служител на Държавното горско стопанство от Хисаря.

17 ловци от ловната дружинка на село Красново имали групово разрешително за отстрел на хищници - лисици и чакали. Вместо това обаче, навлезли с пушките в горския масив на близкия дивечовъден участък „Габровица", отдаден от държавата на концесия, и убиват 7 диви прасета, съобщи NOVA.

„Отстрелвеното на тези 6 бременни майки ни лишава за следващия сезон от около 30-40 малки прасета. Не е престъпление само пред закона - това е престъпление пред Господ. Какъв човек трябва да си, за да си позволиш да дръпнеш спусака и да убиеш животно, в което има живот?”, казва Иван Яков, който е един от концесионерите на ловното стопанство.

Полицията, с помощта на горски инспектори, тръгнали по следите на бракониерите. В домовете на част от тях открили разфасованото месо.

При разпитите станало ясно, че ловната дружинка всъщност била придружавана от държавен служител на горското стопанство в Хисаря. Срещу него вече тече вътрешна проверка.

Източник: NOVA