Божана отказа на Гергов
Божана отказа на Гергов / netinfo

Смесеното дружество между общината и бизнесмена Георги Гергов “Пълдин туринвест” ще кандидатства за средства от предприсъединителни и инвестиционни фондове. Това съобщи бизнесменът Георги Гергов в разговор с издателката Божана Апостолова в студиото на Дарик.

Апостолова бе категорична, че не може да приеме поканата на часния инвеститор да участва в директорския борд на дружеството от неговата квота, след като общинските съветници доброволно се отказаха от мнозинство в управителното тяло. “Не бих могла да гласувам за вдигане на капитала, което ще доведе не само до загуба общинска собственост, но и до загуба на контрола върху ансамбловия облик на архитектурния редзерват Старинен Пловдив, мотивира се Апостола.

Гергов бе категоричен, че няма да превръща възрожденските къщи в кръчми. Средствата за поддръжката им ще идват от приходите от аквапарка и бъдещия бизнес-център пред панаира, посочи той. Парите за реконструкцията, част от които ще са кредитни, нямало да натоварят с дългове смесеното дружество и няма да бъдат обезпечавани с имотите от неговия капитал. Заемите ще бъдат теглени от моите фирми, тъй като фамилната ми група има висок кредитен рейтинг, каза още Гергов.