Ботев Пд обясни ситуацията с преподписващите
Ботев Пд обясни ситуацията с преподписващите / netinfo
Ръководството на Ботев Пд разпространи декларация до медиите, с която поиска да внесе яснота около ситуацията около футболистите, чиито договори изтичат в края на предстоящия шампионат.

Ето и пълния текст на отвореното писмо:

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив се обръща към медиите с молба за коректно отразяване на събитията в клуба. Ежедневният журналистически интерес към отбора е разбираем, но за съжаление през последните дни материалите в пресата, свързани с Ботев, са недостоверни и формират погрешно обществено менение.


По повод твърденията за разногласия между част от футболистите и ръководството относно новите договори, реалната ситуация е следната - Борислав Караматев и Красимир Кръстев са единствените, които на този етап няма да подновят контрактите си с клуба и поради тази причина спортно-техническото ръководство няма да разчита на тях през предстоящия шампионат.

Управата на клуба е постигнала споразумение с Илиян Гаров, Даниел Божков и Тодор Тимонов, а разговорите с Георги Аврамов и Дормушали Саидходжа продължават и те се готвят заедно с отбора. Това е истината, а всяка различна от тази информация е спекулация. Преговорите относно новите договори на футболистите са нормален процес във всеки един клуб и не трябва да бъдат причина за скалъпване на сензации.

Надяваме се занапред медиите да се позовават на официалната информация в клуба, а не на предположения, които целят дестабилизирането на отбора.