Ботев иска тежко наказание за Генов, готви се да сезира УЕФА
Ботев иска тежко наказание за Генов, готви се да сезира УЕФА / plovdiv24.bg
Ботев иска тежко наказание за Генов, готви се да сезира УЕФА
17886
Ботев иска тежко наказание за Генов, готви се да сезира УЕФА
  • Ботев иска тежко наказание за Генов, готви се да сезира УЕФА

“Държа Антон Генов да получи най-тежкото наказание за съдийството си в мача с Черно море. Той минава за топрефер, представям си какъв пример дава на колегите си”, заяви днес треньорът на Ботев Пд Костадин Ангелов. Той лично е монтирал видеоматериала, който заедно с жалбата към съдийството на Генов е изпратен до компетентните органи в БФС.

 

Ако не последва наказание за най-реномирания български арбитър, то от ръководството на “канарчетата” са готови да сезират УЕФА.

 

“Надявах се, че нещата са се променили. Гледам всички мачове, които се излъчват по телевизията и смятам, че българският футбол върви в положителна посока. Надявам се това развитие да не прекъсне дотук. Ще сезираме УЕФА ако се наложи. Знам, че резултатът няма да се върне. Ще го направим в името на справедливостта и за доброто на българския футбол”, каза младият специалист.

 

Коце Ангелов потвърди, че е бил ударен от запалка, хвърлена от трибуните на ст. “Тича”.

 

“Запалката бе предадена лично от Сава Савов на четвъртия съдия, който между другото ще свири мача ни с Локо Сф. Предполагам не си е помислил, че му дават огънче.”

 

Според наставника на “жълто-черните” Генов е обиждал футболисти от неговия отбор по време на срещата.

 

“Разбрах, че в доклада си съдията е описал как го обиждам с нецензурни реплики. Това не е истина, никога не бих си позволил да направя подобно нещо. За сметка на това той е обиждал нашите футболисти, целият отбор се оплака от него. Не знам доколко е доказуемо това, но всичко е описано в жалбата. Бесен съм, защото Генов се изгаври с името Ботев. Чувствам се изнасилен”, завърши емоционалното си изказване Костадин Ангелов.