Ботев готов за реванша с Щутгарт
Ботев готов за реванша с Щутгарт / botevplovdiv.bg

Реваншът на Ботев Пв с Щутгарт от третия предварителен кръг на Лига Европа е тази вечер от 21:20 часа българско време. Мачът ще се играе на стадион "Комтех Арена" в Аспах. Възпитаниците на Станимир Стоилов излизат срещу своя съперник от Бундеслигата след 1:1 в първия мач на стадион  "Лазур" в Бургас. Близо 300 бултраси  ще подкрепят любимия си отбор и днес в Аспах.

„Оценяваме важността на мача и сериозността на противника, но ще се опитаме до началото на мача да подобрим нашите изяви, за да имаме шансовете да играем по-добре и най-вече да завършваме атаките по-добре“, заяви старши треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов.

„Отборът трябва да даде максимума, независимо дали се възстанови, или не. Но може би ще ни трябва още малко спортно щастие. В край на сметка ще играем срещу сериозен отбор и освен футболните ни качества, ще ни трябва и късмет. Трябва и шанс, трябва и опит. Очаквам много по-тежък мач, отколкото в Бургас“, коментира още Стоилов.

„Агресия, футболни качества, това ще предложим. Ботев няма какво да загуби от този мач, надявам се да имаме и малко повече радост. Най-вероятно ще излезем със състава, който излизаше и досега в битките, няма причина да сме недоволни от представянето им“, добави Станимир Стоилов.

Снощи в 19:30ч. българско време Ботев  направи официалната си тренировка на терена, на който ще се играе двубоя тази вечер. Групата на "канарчетата" в Германия се състои от 20 футболисти, като двама от тях няма да намерят място в тимовия лист за двубоя. От трибуните, по време на тренировката, скандираха десетки фенове, пристигнали с автобуси от Пловдив.

Ето и групата на „канарчетата”:  Адам Стаховяк, Росен Андонов, Филип Димитров, Йордан Христов, Елведин Джинич, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Артур Енрике, Веселин Минев, Костадин Дяков, Борис Галчев, Томаш Иршак, Георги Сърмов, Луис Педро, Тодор Неделев, Мариян Огнянов, Валери Домовчийски, Станислав Костов, Абел Анисе, Ромарио Кортзорг.