Блондинки дефилираха по Главната
Блондинки дефилираха по Главната / netinfo
Десетки руси дами, облечени като героини от приказките, дадоха старт на инициативата “Седмица на блондинките” с атрактивно дефиле по Главната улица. В стрийтпарада се включиха и млади балерини, както и оркестър от музикалното училище. Колоритното шествие премина по цялата Главна, като привличаше вниманието на минувачите. По-късно днес предстои да бъде открита изложба на детски рисунки на тема "Пеперудите-феи, които пазят земята и техните приятели дракони", а блондинките ще преодоляват страха си от високо заедно с човека-паяк Иван Христов.

По време на международната седмица всички руси дами ще имат възможност да пазаруват на преференциални цени в търговските обекти, обозначени със специален розов знак.
Седмицата на блондинките в Пловдив е с благотворителна насоченост и ще премине под наслов "Ние искаме да направим този град по-чист!". Русите дами ще подкрепят инициативата на фондация "Искам бебе" за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

На благотворителен бал в хотел “Санкт Петербург” тази вечер дамите със златисти къдрици ще проведат търг на кукли Барби и други руси експонати. Събраните средства ще отидат за ремонта на покрива на Музикалното училище и за приюта за бездомни кучета в Пловдив.