Близо 30% от кандидатите в МУ са с  двойки по биология. Днес е изпитът по химия
Близо 30% от кандидатите в МУ са с двойки по биология. Днес е изпитът по химия / netinfo
Един въпрос от органична и един от неорганична химия плюс две задачи включва изпитът по химия за кандидат-медиците в Медицинския университет днес. Въпросите бяха изтеглени точно в 7.45 от трима кандидат-студенти във Втора Б аудитория на висшето учебно заведение.

Днешният изпит по химия е вторият задължителен за прием в трите магистърски специалности – “Медицина”, “Дентална медицина” и “Фармация”. Тези, които не са издържали успешно изпита по билогия, нямат шанс да участват в класиранията, според условията за прием на Медицинския университет. Резултатите от изпита по химия се очакват след седмица.

На билогия преди седмица са се явили близо 900 души, от които 29 % са получили двойки. Резултатите от него могат да се видят на сайта на Университета, а също и на информационното табло в двора на висшето учебно заведение.

И днес кандидатите са били щателно проверявани за технически усторйства за преписване и подсказване. До момента не са установени нарушения на изпитния процес, съобщават от Учебен отдел.