Блестяща Цвети на полуфинал в Сан Антонио
Блестяща Цвети на полуфинал в Сан Антонио / Дарик архив

Цветана Пиронкова продължава да ниже победа след победа на турнира от сериите „125К” в Сан Антонио. Най-добрата българска тенисистка се класира за полуфиналите, след като се наложи с 6:2, 6:1 над хърватката Дона Векич. Това бе втора победа за първата ни ракета в рамките на по-малко от 24 часа.

Пловдивчанката поведе с 2:0 в началото на двубоя, след което Векич успя да върне брейка и да изравни за 2:2. Последваха осем поредни гейма за Цвети, които и донесоха победа в първата част с 6:2 и предимство във втората с 4:0. Векич съумя да върне единия брейк, но с великолепни отигравания Цвети успя да направи нов пробив и да затвори мача на свой сервис без да даде точка на противничката си.

Пиронкова и Векич се срещнаха за втори път в рамките на една седмица, след като българката надигра хърватката и в първия кръг на Мастърса в Индиън Уелс след 6:2, 7:5. Победата бе трета за Цвети над приятелката на Стан Вавринка.

С класирането си за полуфинал първата ни ракета си осигури 57 точки за световната ранглиста и 6500 долара от наградния фонд. За място на финала Пиронкова ще срещне победителката в мача между Мисаки Дой и Саманта Крауфорд. Третата пореда победа на Цвети в Сан Антонио ще ѝ донесе връщане в топ 100 на световната ранглиста от следващата седмица.