Благотворително представление
Благотворително представление / netinfo

Благотворително представление „Сътворението”, посветено на Рождество Христово, организират децата и младежите от Сдружение „Паралелен свят”. Представлението започва от 18:30 ч. в концертната зала на СУ „ Св. Седмочисленици” в ЖР „Тракия”.

Партньори в организацията са Район „Тракия” на Община Пловдив,  Катедра „Теология” на ПУ „Паисий Хилендарски” и Сдружението на православните богослови „Св. Паисий Хилендарски”
 
Благотворително представление „Сътворението”, посветено на Рождество Христово, организират утре, 18 декември, децата и младежите от Сдружение „Паралелен свят”. Представлението започва от 18:30 ч. в концертната зала на СУ „ Св. Седмочисленици” в ЖР „Тракия”.
 
Партньори в организацията на представлението, както и на коледен базар, са Район „Тракия” на Община Пловдив, Катедра „Теология” на Философско-историческия факултета на ПУ „Паисий Хилендарски” и Сдружението на православните богослови „Св. Паисий Хилендарски”.
 
Базарът ще бъде разположен във входния салон  на кметството на Район „Тракия” от 18 до 22 декември между 9:30 ч. и 16:00 ч. и на него ще се продават уникални сувенири, картички, декорации, изработени с много любов от децата, младежите и родителите от Сдружение „Паралелен свят”. Набраните средства ще се използват за издръжката на  Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ)  „Паралелен свят“ - за деца и младежи с увреждания.
 
Центърът отваря врати преди една година в бл. 15, вх. В на ЖР „Тракия”. Той е създаден от родители на децата, които се обединяват в Сдружение „Паралелен свят“. ЦСРИ отговаря на всички необходими изисквания за осигуряване на адекватна подкрепа и обучения на децата, младежите и техните родители. Благодарение на техните усилия днес в Пловдив има място, където децата и младежите с интелектуални затруднения общуват, учат се на различни умения – от подреждане на вещите, пране и гладене, през приготвяне на храна до организиране на времето си и управляване на живота си.
 
Въпреки затрудненията си децата и младежите имат мечти и желания, имат надежди и представи за бъдещето. Центърът е мястото, където те получават пълна подкрепа да представите си, да придобият увереност да преследват мечтите си и да отстояват правата си.
 
От разкриването си до момента центърът е  безплатен за децата и младежите, финансира се основно от дарения и проекти. Всяко подкрепа ще помогне за съществуването на ЦСРИ „Паралелен свят“. Необходими са средства за издръжката на центъра – наем, разходи за ел. енергия, вода  и заплати на специалистите докато се получи финансиране от държавата.
 
Желаещите могат да направят дарения по дарителска сметка: IBAN: BG27FINV91501015435119, Първа Инвестиционна банка, за Кампанията „ЦСРИ Паралелен свят“.