Бившият кмет на Куклен получи 1г. условно
Бившият кмет на Куклен получи 1г. условно / sxc.hu

Бившият кмет на Куклен Димитър Сотиров бе осъден на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА УСЛОВНО С ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК. Той е лишен и от правото да заема обществена длъжност за срок от ДВЕ ГОДИНИ.

Сотиров беше признат за виновен в това, че от 03.04.2008 г. – 30.12.2009 г. в гр. Куклен, в качеството му на кмет на Общината, е нарушил служебните си задължения, като се е разпоредил с парични средства от бюджета на Община Куклен с цел да набави на други лица имотна облага, възлизаща на 9820 лв. и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Куклен, както и такива, изразяващи се в създадени смущения в нормалното функциониране на Общината, компрометиране на нейния авторитет и разколебаване доверието на гражданите.

Димитър Сотиров бе оправдан по другите му повдигнати обвинения, затова, че е присвоил сумата от 100 000 лв. при обществена поръчка за доставка на бетон на стойност над 1млн. лв. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.