Бивш съдружник в Еко Глобал иска близо  1 млн.лв наем за боклукчийските кофи
Бивш съдружник в Еко Глобал иска близо 1 млн.лв наем за боклукчийските кофи / netinfo
Бившият съдружник в комуналната фирма „Еко Глобал” Петър Станчев ще съди общинската фирма „Чистота” за 800 – 900 хиляди лева за неправомерно ползване на около 7000 съда за смет в последните 2 години.

Станчев заяви, че е спечелил в Хасковския окръжен съд дело за собствеността върху контейнерите и кофите, които твърди, че неговата фирма „Айфел строй” е закупила преди прекратяването на договора на „Еко Глобал” за чистенето на Пловдив. Може и да не предявя иска, ако общината възстанови „Еко Глобал” като изпълнител на обществената поръчка и тази сума бъде част от клаузите на договора, каза Станчев. Той води и две дела за общо 64 млн. лева срещу градската управа за едностранното прекратяване на договора преди близо 2 години.

Преди време вече бившият зам.кмет по стопанската политика Георги Григоров обаче огласи, че запорираните от съдебен изпълнител контейнери в Пловдив са собственост на фирма КМД, която е подизпълнител на „Чистота” и откупила дълга, срещу който те са заложени. КМД се контролира от близки до бившия съдружник на Станчев в „Еко Глобал” – бизнесменът Атанас Търев. От общината изразиха опасение, че ако бъде върната старата комунална фирма, тогава пък КМД ще предяви претенции за наем със задна дата за боклукчийските бобри и кофи.

В момента, в който пък съдът окончателно се произнесе за собствеността на съдовете, техният стопанин може да си ги вдигне и да остави Пловдив само с около 1000 съда, които са на „Чистота” и са разположени в район „Южен”. Няма да коментирам изявленията на г-н Станчев, който често говори непроверени неща и съди всеки и за всичко, каза управителят на общинската комунална фирма Радослав Кошински. Той добави, че в момента е по-важно дали утре Общинският съвет ще отпусне 1,2 млн. лева за закупуване на нови казани, тъй като сегашните са изпотрошени и градът е изправен пред криза със съдовете.