Бивш шеф на следствието оглави ГЕРБ в областта
Бивш шеф на следствието оглави ГЕРБ в областта / netinfo
Бившият шеф на следствието Димитър Лазаров оглави областното ръководство на ГЕРБ. Той ще заема поста временно до юни, когато предстои да бъде избан постоянен областен координатор. Решението на националното ръководство бе съобщено в Пловдив от председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Генералът от резерва и председател на Пловдивския общински съвет Йордан Кюмюрджиев остава постоянен координатор на общинската партийна структура, след като досега съвместяваше двата поста.

Лазаров е личен адвокат на районния кмет на “Западен” Здравко Димитров, който се спрягаше за областен координатор, но категорично отрече възможност да напусне изборната си длъжност в администрацията. След като лидерът на ГЕРБ Цветанов призна за известни напрежения в пловдивската структура на партията, Кюмюрджиев заяви, че не изключва атаките срещу него да са инспирирани от коалиционния партньор ВМРО, но в дъното им стоят – цитирам – апетитите и амбициите на един висок районен кмет. Визираният Здравко Димитров е близък с новия областен координатор Димитър Лазаров. Преди година и половина бившият шеф на следствието, вече в качеството си на адвокат, е защитавал интересите му по имотен спор с “Топливо”.

Временни организационни секретари в областната структура ще бъдат Иван Иванов от Карлово и асеновградският бизнесмен Илия Пашев, а в града - председателката на групата на ГЕРБ в ОбС Сузана Николова и Зоя Георгиева. Временните ръководства трябва да организират събрания, на които до 6 юни да бъдат направени номинациите за членове на титулярните ръководства.