Бивш кмет на ВМРО става заместник в „Тракия“
Бивш кмет на ВМРО става заместник в „Тракия“ / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив /АРХИВ

Бившият кмет на район „Южен“ от мандата на Славчо Атанасов Александър Колев ще бъде назначен за зам.-кмет в район „Тракия“. Колев, който в момента е представител на коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно", в която влиза и Реформаторският блок, ще встъпи официално в длъжност до края на деня или най-късно утре.

Политическата кариера на Александър Колев тръгна като общински съветник от СДС, след това мина в редиците на ВМРО, с които обаче никак не се разбираше на местно ниво, преди да се присъедини към коалицията на Здравко Димитров.

В район „Източен“ също ще има нов зам.-кмет. Той се казва Николай Киров и е пенсиониран полицай, който е представител на партия „Съюз за Пловдив“.

Хората на Георги Титюков от „Кауза Пловдив“ също ще имат свой зам.-кмет, но в район „Северен“. Засега все още не е ясно, кой ще бъде той, защото още няма решение на ръководството на партията.

До края на тази седмица се очаква да се вземе решение и за нов зам.-кмет в район „Централен“, където вече бе назначен председателят на Общинската избирателна комисия Деница Чингарова. „За другото зам.-кметско място има апетити от всички партии и се затрудняваме да вземем решение“, коментира кметът Иван Тотев.