Био конгрес среща наши земеделски производители с европейски клиенти
Био конгрес среща наши земеделски производители с европейски клиенти / Дарик архив

Наши земеделци, производители на биологични продукти, ще могат да се срещнат с потенциалните си клиенти от Европа на първия по рода си в България конгрес по биоземеделие. Форумът, на тема „В следващия век“, ще се проведе днес и утре в хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив от 10ч.

За форума в Пловдив ще пристигнат представители на най-големият производител на бебешки храни в света, както и компании, продаващи билки от всички видове растения, и семена за пекарната индустрия. Срещата ще помогне на българските биопроизводители да намерят своите пазари извън страната. На конгреса ще бъдат представени и акселератори, намиращи дофинансиране на перспективни проекти.

На този първи по рода си форум в България ще вземат участие експерти от Световната банка, както и представители на европейски университети и фирми, водещи в областта на биоземеделието. По време на двудневната бизнес среща лекции ще изнесат академик Атанас Атанасов от „Съвместен геномен център“ – София, д-р Иван Колчаков от Фондация „Зелена биоорганична България“ - GBOB /ДЖИБОБ/, проф. Димитър Греков от Аграрен университет – Пловдив, немски и холандски учени и др.