Ваня Иванова с рекорд в Гинес
Ваня Иванова с рекорд в Гинес / netinfo
Пазарджишката коафьорка Ваня Иванова има признат световен рекорд за най-много направени прически - 330 за 8 часа. Сканиран сертификат вече ѝ бе изпратен преди няколко часа, очаква се скоро да дойде и оригиналът.

Постижението бе направено от борбената дама на 4 декември миналата година. Зрелищното шоу бе в Спортната зала "Васил Левски“ в Пазарджик, а малко преди началото му се разбра, че всъщност няма друг признат рекорд в категорията, така че Ваня ще го постави за първи път в света и специално за нея в Книгата на Гинес ще бъде отворен нов раздел.

Ваня Иванова с рекорд в Гинес
netinfo

В емоционалното шоу се включиха 102 доброволки с дълги коси, които Ваня оформи на кокове с изумителна бързина – средно за по около минута и половина на фризура. След това асистентки разваляха прическите и пускаха свободно косите, за да може един и същи модел да седне по 3-4 пъти на стола за ново оформяне. 40 минути преди финала бяха направени предварително планираните 304 прически, а събитието предизвика буря от аплодисменти. Иванова благодари с усмивка и продължи, тъй като беше поставено изискване да работи точно 8 часа. След 330-тата фризура последва неописуем изблик на радост, снимки за спомен, интервюта, незабравими емоции.

След няколко месеца очакване и проверки от страна на екипа на Гинес постижението вече е вписано в книгата с рекордите.

Ваня Иванова с рекорд в Гинес
netinfo