Без вода в квартала от Сточна гара до Иван Вазов
Без вода в квартала от Сточна гара до Иван Вазов / netinfo
Пресечките на ул.”Авксентий Велешки” от Сточна гара до ул. “Иван Вазов” останаха без вода заради нова ВиК авария. Захранването ще бъде възстановено до 2- 3часа, каза дежурният на телефон 6157.

На мястото на пробива на етернитовия водопровод до Сточна гара вече е прехвърлена техниката, която днес работи по плановото отстраняване на голяма авария на бул. “Руски”.

Подаването на вода към засегнатите абонати от бул. “Руски” и 7 пресечки в квартала срещу Бунарджика бе възстановено около 16 часа, с 4 часа по-рано от предвиденото. Във вторник обаче ще има ново спиране по бул. “Руски” и улиците “Петър Делян”, “Божидар Здравков”, “Пейо Тодоров”, “Шандор Петьофи”, “Густав Вайганд”, “Балчик” и “Васил Друмев”. Причината е, че част от работата е останала недовършена заради отказа на КАТ да разреши затваряне на източното платно на “Руски”. Пак по същата причина живеещите в 3-етажния блок на “Руски” 93 остават без вода в апартаментите си още 2 дни. ВиК е пуснала “времянка” на този адрес – маркуч, от който хората могат да наливат вода за най-неотложни нужди.