Без съкращения в детските градини тази година
Без съкращения в детските градини тази година / снимка: dariknews.bg/архив

Няма да има съкращения в персонала на детските градини след въвеждането на делегирани бюджети. Това заяви зам.-кметът по култура Стефан Стоянов по повод на спекулациите, че ще има оптимизация в персонала на детските заведения. Стараем се да разширим обема на групите заради недостига на места, а не да съкращаваме персонал, добави той.

Вече е изработена и формулата, по която ще се изчисляват бюджетите на всяка градина. За момента тя обхваща почти 95% от всички заведения, но имаме още малко работа, за да сме напълно готови, каза още Стоянов.

Формулата изчислява парите за всяка градина на базата на броя деца и персонал, начин на отопление, сграден фонд и това дали обектът е саниран или не, обясни Стоянов.

По отношение на въвеждането на елекронно записване, зам.-кметът заяви, че техническото задание за софтуера е готово. Другата седмица предстоят редица срещи с фирми, които имат опит в тази сфера, за да видим какво предлагат преди да обявим конкурс по Закона за обществените поръчки, каза още Стоянов.