Бели и червени автомобили „Опел Астра” дари Румен Петков
Бели и червени автомобили „Опел Астра” дари Румен Петков / netinfo
Ключовете на 53 чисто нови бели и червени автомобили „Опел Астра” и две високопроходими „Лада нива”, връчи вътрешният министър Румен Петков на пловдивската полиция на тържествена церемония на площад „Централен”.

Това е първата стъпка за пълното подновяване на полицейския автопарк в Пловдив, което ще завърши след месец. До края на 2007 година министърът очаква да приключи разширяването на Трето РПУ и построяването новата сграда на Пето РПУ. Девет милиона лева е вложило МВР в Областната дирекция на полицията в Пловдив през последните две години и половина, отчете вътрешният министър. Средствата са инвестирани в районните полицейски управления, в Центъра за работа с малолетни и непълнолетни и 55-те нови автомобила, които бяха докарани днес. През 2007 година с подкрепата на пловдивския бизнес и областния управител Тодор Петков, автомобилите на Пътна полиция бяха оборудвани с GPS системи, което позволи съвършено по-добра организация на работата. Вътрешният министър благодари на полицаите, които са направили тежкия, личен избор да служат на сигурността и спокойствието на другите и на обществото.

Румен Петков потвърди ангажимента си да отпусне средства, ако общината обезпечи 1.5 лева за проектирането на първия пръстен на система за видеонаблюдение на възлови кръстовища в Пловдив. Той благодари на кмета на Славчо Атанасов и на Общинския съвет, за това че вече е гласувано такова решение.

Министърът ритуално падкара червен „Опел” и повози на предната седалка кмета Славчо Атанасов.