Бебе почина, след като не е прието спешно в болница
Бебе почина, след като не е прието спешно в болница / bestdoctors.bg
Чичото на починалото дете
68404
Чичото на починалото дете
  • Чичото на починалото дете

Полицията разследва смъртта  на момченце на годинка и половина. Детето е починало вчера сутринта, след като 2 пъти е върнато от спешен кабинет за домашно лечение. Информацията потвърди пред Дарик и общинският съветник Бранимир Иванов.

В понеделник бебето е  откарано в спешното детско отделение на Университетската болница, като са му предписани антибиотици. Състоянието му се влошава и неговите близки отново го водят в същото отделение. Вторият път дори е отказана спешна помощ, разказа чичото Синан Камбер. По думите му, на следващия ден детенцето изпада в кома и постъпва в Първа градска болница, където е починало в сряда сутринта.

Чуйте какаво каза родината на починалото бебе в прикачения файл.

Родителите на детето са в затвора в Германия и то се отглежда от роднини на бащата. Бебето е в върнато в България с временен паспорт. Близките смятат, че това е причина лекарите да не приемат за лечение момчето. Те обясниха, че е постъпило в сряда в общинската болница „Свети Мина“ с представен акт за раждане на друго детенце на същата възраст.

Смъртта е настъпила след тежка бронхопневмония, придружена с остра дихателна и сърдечна недостатъчност, съобщи за Дарик началникът на детското отделение в общинската болница д-р Мария Панова. По думите й, веднага след приемането на детето е назначено адекватно лечение. Д-р Панова уточни, че бебето е постъпило с документи на друго дете на същата възраст. Иван Митев е записан като друго дете на същата възраст- неговият братовчед Ангел Михайлов. След  смъртта полицията е  предприела действия за установяване на самоличност.

От Университетската болница „Свети Георги“ заявиха, че са извършени два прегледа на болното дете. Първия път е заведено в 13.10 часа и този прегледа е приключил в 13.30 часа с извършването на инхалации. Повторното посещение е регистрирано в 15.20 часа, като тогава също е извършен преглед.