Батаклиев пак се размина с публичната продан
Батаклиев пак се размина с публичната продан / Dariknews.bg, архив

Втори опит да бъдат продадени част от имотите на „Градски транспорт" и с парите да се обезпечат кредитори на дружеството бе осуетен. Новият търг трябваше да се проведе днес, но заради съдебни процедури се отлага във времето.

Предишната публична продан на сгради на дружеството зад автогара „Север", автостопанството, гаражът на тролейбусите, сервизът и автомивката в район „Тракия", диспечерският пункт и автоколоната под Карловския надлез  бе насрочена за 29 април. Тя обаче бе спряна с определение на Пловдивския окръжен съд. Съдебното решение бе обжалвано от частния съдебен изпълнител Мариана Обретенова, която е ангажирана с изпълнителното дело срещу Батаклиев, в следствие на което Апелативният съд отмени определението на предходната инстанция с мотив, че е недопустимо. Така се стигна до насрочване на нов търг, но и той не може да се състои, тъй като определението на Апелативният съд още не е влязло в сила. Според Мариана Обретенова поредна пречка за продаването на имотите ще бъде и последващо обжалване пред Върховния касационен съд от адвокатите на мажоритарния собственик и общински съветник от БСП Ангел Батаклиев.

Делото бе заведено от частния съдебен изпълнител по искане на собственика на „Векта" ООД Петър Никленов. Той твърди, че Батаклиев му дължи над 2 млн. лева за доставени горива. Към неговото изпълнително производство се е присъединила и държавата, която има да събира от превозвача 1.5 млн. лева.