Балотажът в Пловдив може и да е сигурен, но участниците в него – не!
Балотажът в Пловдив може и да е сигурен, но участниците в него – не! / http://www.avramov.com/blog/
Димитър Аврамов пред Дарик
81873
Димитър Аврамов пред Дарик
  • Димитър Аврамов пред Дарик

"Балотажът в Пловдив е много вероятен, но към този момент, нито една уважаваща себе си социологическа агенция или институт за изследване на общественото мнение няма категорични резултати за това, кои двама кандидати за кмет на Пловдив ще се изправят един срещу друг на 1 ноември". Това заяви категорично в интервю за Дарик политологът Димитър Аврамов. "Всичко, което излиза в момента в общественото пространство може само да манипулира хората и няма нищо общо с истинската политическа прогноза", уточни още той.

Аврамов отбеляза, че Пловдив е един от най-важните градове на тези местни избори, както за политическите партии, които ще се борят сериозно за повече гласове, така и за анализите на политолози и социолози. Партиите излизат на тези избори със сериозни кандидати в Пловдив, които имат ясни профили и политики, което зарежда предизборната кампания с много енергия, коментира още политологът. Политическата картина е много динамична и, според него, това ще продължава да бъде така, именно заради активните пловдивчани, от които зависи как ще се развива градът.

Балотажът в Пловдив може и да е сигурен но участниците в него  не
netinfo

Няма данни Референдумът да окаже влияние на избирателната активност. По думите на Димитър Аврамов членовете на т.нар. “партия на чакащите” – колебаещите се избиратели в Пловдив - отново са между 20 и 30%.

От какво да се пазим на тези местни избори и как да различаваме истината от манипулативната информация, може да чуете от интервюто на Лалка Златанова с Димитър Аврамов в прикаченото аудио.

Димитър Аврамов e пловдивчанин (42г). Завършва политология в Софийския университет и специализира в Загреб. От 20 години следи политическият живот в страната, предпочитан политически коментатор и анализатор e... Автор е на популярния политически блог, често цитиран от медиите.