Балетно студио „Буратино“ открива новия сезон с премиера
Балетно студио „Буратино“ открива новия сезон с премиера / netinfo

Малките изящни балерини, с балетен педагог и художествен ръководител Маша Иванова, ще зарадват тази вечер своите почитатели и пловдивската публика с премиера на новия си спектакъл „Защо пък не?“.  Балетната постановка е по музика на Арканджело Корели и Джордж Гершуин.

Учениците ще покажат, че се справят отлично както с бароковата музика на Корели и стила на класическия танц и с лекота преминават върху музиката на Гершуин - симфонизъм с елементи на американски джаз. Идеята е децата да изразят своята индивидуалност в музикални произведения непредназначени за танцуване, като се съюзят класическите канони с модерния танц, в който мнозина виждат бъдещето на балета. Интересно решение на ръководителите на балетното студио е да заменят оригиналните сценични костюми с „трика”, носени от децата и учениците по време на репетиция. „Защо пък не?“, казват те и споделят, че за първи път се отказват от сюжетното развитие, фокусирайки се върху ритмичното богатство и жизненост на музиката.

Солисти са Александрина Дочева, Калина Ананиева, Елица Йовчева, Мила Чернева, Даниела Калчева и Деница Бяндова. Хореографията е на д-р Бонка Матова и доц. д-р Желка Табакова. Балетен корепетитор е Меглена Йорданова.

Началото е от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов".