баба Марта в Източен
баба Марта в Източен / netinfo
В най-студения ден от годината Баба Марта дойде в кметството на пловдивския район „Източен“ с децата от подготвителна група на ОУ “В.Левски“.  В новата сграда на администрацията те донесоха радостта и емоцията от най-колоритния и неповторим български празник. Песни и стихотворения огласиха  голямата зрителна зала  и много мартеници с пожелания за здраве бяха закичени на служителите.  Децата подариха на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков сувенири, изработени от училищните арт ателиета, с които предизвикаха възхита у всички.  

баба Марта в Източен
netinfo

По стар български обичай беше разчупена голяма  погача, а кметът Николай Чунчуков пожела на малчуганите да са силни, здрави и все така усмихнати през цялата година.  „Хайде -  дано и на нас  Баба Марта донесе здраве, защото  ще продължим да бъдем зад вас във всяко начинание“, заяви районният кмет. Той предаде поздрави на  директора Гергана Витева и благодари на учителите на групата Кристина Йончева и  Маргарита Хаджидемирева, а също и Борислава Пакосян - учител по физическа куртура и спорт , които  първи доведоха деца от учебно заведение в новото кмество за поздрав и благопожелания. 

баба Марта в Източен
netinfo

Зам. кметът Милка Тодорова-Добрикова им раздаде също мартенички за здраве и всички се снимаха за спомен. На изпроводяк децата разгледаха  със Стефка Симеонова- гл. експерт“Образование“ големия фронт офис и честитяха празника на всеки посетител. „Може ли пак да дойдем“ - попита на тръгване София, която си пожела да стане един ден кмет и получи усмихнатия отговор от Николай Чунчуков – „задължително, много държа пак да дойдете!“.