Автомобилно шоу завладява центъра на Смолян
Автомобилно шоу завладява центъра на Смолян / netinfo

Един от главните булеварди на Смолян днес ще е блокиран, заради провеждащото се автомобилното шоу Smolyan Race – 2016. Движението на всички МПС в двете пътни ленти на бул. „България” от кръговото кръстовище на булеварда с ул.”Дичо Петров” до кръстовището с ул.”Димитър Благоев”. Забраната важи от 08:00ч. до приключване на състезателните мероприятия за двата дни. Освен това е блокирано и локалното платно на бул. „България”.

Традиционното автомобилно шоу Smolyan Race 2016 ще се проведе на правата отсечка от кръговото движение около болницата до храм „Св.Висарион Смоленски”. Очаква се в състезанието да участват над 18 любители на високите скорости и безопасното шофиране. Това съобщи Григор Павлов от Авто Мото клуб Смолян и главен организатор на събитието съвместно с общината. Състезанието се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов, а мотото му е „Гонките убиват хора, нека се забавляваме безопасно”.

Откриването на шоуто е от 9.00 часа на Амфитеатъра на новия център в Смолян. Началото на състезанието ще бъде дадено с дисциплината „Drag” от 10,30 часа. Следва Drift майсторско управление по очертано трасе. След старта на финалите, надпреварата ще продължи с Drift свободна дисциплина. В часовата зона на мероприятието ще се проведе „Car audio” на паркинга на хотел „Смолян”. Награждаването ще е от 17,30 часа на сцената на Амфитеатъра.