Автобусите “замръзнаха”  по автогари и спирки
Автобусите “замръзнаха” по автогари и спирки / netinfo
Автобусите в 11 часа за от Пловдив за София, Пазарджик, Карлово, Стара Загора не тръгнаха от пловдивските автогари заради националния протест на превозвачите срещу шоковото увеличение на горивата. В секторите за час останаха и десетки автобуси за Родопската яка и други селища в региона. Преди това в 10 часа повечето от градските рейсове също спряха на спирките за 15 минути. Движеха се единични бройки от 260-те коли по линиите в този час, отчетоха от шестте фирми, които обслужват градските маршрути.

Повечето пътници търпеливо изчакаха краткотрайния ефективен протест и коментираха с шофьорите, че ако не се овладее скока на горивата, това ще доведе до поскъпване на всички стоки и услуги. На автогара “Юг” също нямаше напрежение сред чакащите, които бяха по-малко от обичайното. И в трите автогара от вчера бяха разлепени съобщения за времето на протеста, исканията на превозвачите и извинение към клиентите за създаденото им неудобство.

Всички транспортни фирми от региона се включиха в протеста, надявам се той да има ефект и правителството да започне реални преговори с бранша за компенсиране на драстичното увеличение на горивата и за законодателни промени, които да ограничат до минимум сивия сектор и нелоялната конкуренция, каза пред Дарик управителят на “Хеброс бус” Веселин Дошков.